اخباراقتصاد مقاومتیالگوی پیشرفت

اقتصادنا ۳: روش حکومتی پیامبر اسلام؛ راهنمایی برای پیشبرد اقتصاد مقاومتی در کشور

سومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی «اقتصادنا» توسط هیئت اندیشه‌ورز اقتصاد و الگوی اسلامی پیشرفت حوزه علمیه خراسان با موضوع «بررسی سیره پیامبر اکرم (ص) در مقابله با تهدیدهای اقتصادی و دلالت‌های آن برای اقتصاد مقاومتی» صبح پنج‌شنبه، ۴ آبان ۹۶، در مدرسه علمیه سلیمانیه با حضور دکتر سعید سیدحسین زاده پژوهشگر مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.

پژوهشگر مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادق علیه‌السلام در این نشست با بیان اینکه تهدیدهای اقتصادی جدید نیستند، افزود: این تهدیدها در مبارزه میان حق و باطل همیشه مطرح بوده اند و تنها تفاوت این است که امروز ابزارهای جدیدی از سوی دشمنان در این زمینه به کار برده می شود.

وی در تبیین ابعاد مختلف نظریه اقتصاد مقاومتی به چهار رکن قرآن و سنت، رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی، تجارب بشری و اقتضائات زمانی و مکانی اشاره کرد و افزود: در روش حکومتی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و امیرالمومنین (علیه السلام) راهبردهایی وجود دارد که می تواند برای ما دلالت هایی داشته باشد. هم چنین مباحثی در حوزه تجربه تمدن اسلامی وجود دارد که باید مورد بازخوانی و بررسی و ضمن تطبیق با موضوعات روز، مورد استفاده قرار گیرد.

آقای حسین‌زاده همچنین با اشاره به مراحل مختلف تاریخ اسلام، بیان کرد: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و مسلمانان با تهدیدهای مختلف خارجی و داخلی، فراگیر و غیرفراگیر، اقتصادی، نظامی و حتی روانی مواجه بوده اند.

وی ادامه داد: علت حضور در منطقه شعب ابی طالب، علت انتخاب شهر مدینه برای مهاجرت از مکه، تدابیر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در مورد فقر، بیکاری و بی مسکنی مسلمانان در ابتدای حضور در مدینه، هم چنین برنامه‌های ایشان برای رسیدن به خودکفایی اقتصادی و نظامی و شکستن قدرت تجاری انحصاری قریش، مقابله با تهدیدات روانی، اقتصادی و معیشتی در جنگ احزاب، شیوه برخورد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) با منافقان و تبدیل کردن تهدیدات به فرصت ها، برخی از مسائلی هستند که می توان از آن ها دلالت هایی برای ابعاد مختلف اقتصاد مقاومتی استخراج کرد.

دریافت متن کامل نشست:

دیدگاهتان را بنویسید